Social Icons

.

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Το Λιθίο αποτελεί μια πραγματική πηγή νιότης!

Σύμφωνα με γερμανούς εμπειρογνώμονες, η τακτική πρόσληψη του ιχνοστοιχείου λιθίου αποτελεί μια πραγματική πηγή νιότης! Σύμφωνα με την πρόσφατη μελέτη μπορεί να επεκταθεί σημαντικά το προσδόκιμο ζωής!

Μαζί με τους Ιάπωνες συναδέλφους, οι ερευνητές του γερμανικού Πανεπιστήμιου Friedrich-Schiller απέδειξαν αυτό το αποτέλεσμα. Περιβαλλοντική έκθεση λιθίου και ταυτόχρονη διατροφική πρόσληψη ποικίλλουν σημαντικά στις διάφορες περιοχές. Στο περιοδικό European Journal of Nutrition » αναφέρουν οι ερευνητές την πιθανότητα, ότι η χαμηλή δόση έκθεσης λιθίου ενδέχεται να επηρεάσει τη θνησιμότητα στα ζώα και τα θηλαστικά.
Βασισμένο σε μια μεγάλη ιαπωνική ομάδα παρατήρησης, έχουν χρησιμοποιήσει σταθμισμένη παλινδρομική ανάλυση για τον εντοπισμό πιθανολογούμενων αποτελεσμάτων του νερού της βρύσης από το οποίο γίνεται πρόσληψη λιθίου για συνολική θνησιμότητα. Ανεξάρτητα από αυτό, έχουν εκτεθεί Caenorhabditis elegans, ένα μικρό ‘’roundworm’’ που χρησιμοποιείτε συνήθως σε μελέτες για την αντι-γήρανση με συγκρίσιμες συγκεντρώσεις λιθίου, και έχουν πολιτικοποιήσει τη θνησιμότητα κατά τη διάρκεια αυτής της παρέμβασης.

Στους ανθρώπους, θα βρούμε εδώ μία αρνητική συσχέτιση μεταξύ συγκεντρώσεων του λιθίου στο πόσιμο νερό και θνησιμότητας από κάθε αιτία σε 18 γειτονικούς ιαπωνικούς δήμους με συνολικά 1.206.174 άτομα (β = -0,661, p = 0,003). Με συνέπεια διαπιστώνετε, ότι η έκθεση σε συγκριτικά χαμηλή συγκέντρωση χλωριούχου λιθίου επεκτείνει τη διάρκεια ζωής του C. elegans (p = 0,047).

Στο σύνολό τους τα ευρήματα αυτά δείχνουν, ότι η μακροχρόνια έκθεση σε χαμηλές δόσεις λίθιου μπορεί να ασκηθεί κατά την γήρανση και απερίφραστα και στη μείωση της θνησιμότητας .

Άρα για τον οργανισμό φτάνουν ακόμα και μικρές ποσότητες λιθίου. Το ιχνοστοιχείο βρίσκεται πλούσιο σε λαχανικά, όπως πατάτες και στα ανθρακούχα και πόσιμα νερά και επίσης στα ψάρια, στο κρέας, στα αυγά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Μια υγιεινή διατροφή που περιλαμβάνει όλα αυτά τα προϊόντα συνεπάγει στον οργανισμό την βέλτιστη σε ποσότητα του λίθιου.

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ