Social Icons

.

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Βοήθεια χωρίζω!!! Πότε και πώς να αναζητήσετε Σύμβουλο Γάμου


της Ιωάννας ΑλεξίουΔεν είναι λίγα τα ζευγάρια που ενώ ξεκίνησαν την κοινή ζωή τους με τις καλύτερες συναισθηματικές και υλικές προϋποθέσεις στην πορεία νιώθουν πως είναι δυο ξένοι μέσα στο ίδιο σπίτι και σε πολλές περιπτώσεις δυο εχθροί κάτω από την ίδια στέγη.
Στις μέρες μας μάλιστα που οι οικονομική στενότητα είναι το νούμερο ένα πρόβλημα στα  περισσότερα νοικοκυριά όλο και περισσότεροι σύζυγοι ή σύντροφοι μοιάζουν πολύ συχνά με τους πρωταγωνιστές της ταινίας «ο πόλεμος των Ρόουζ».
Έτσι λοιπόν πριν φτάσουν στο γραφείο του δικηγόρου, όσοι πιστεύουν σ΄ ένα καλύτερο αύριο για την σχέση τους, επιλέγουν τη λύση του Συμβούλου γάμου.
Σε τι μπορεί να βοηθήσει ένας Σύμβουλος Γάμου.
Ένας Σύμβουλος Γάμου μπορεί να βοηθήσει όλων των ειδών τα ζευγάρια, ετεροφυλόφιλα, ομοφυλόφιλα, παντρεμένα ή μη. Πολλά ζευγάρια μάλιστα αναζητούν την βοήθεια του ειδικού προκειμένου να δυναμώσουν τον δεσμό τους και να κερδίσουν βαθύτερη κατανόηση ο ένας για τον άλλο. Ο Σύμβουλος Γάμου μπορεί επίσης να βοηθήσει ζευγάρια που πρόκειται να παντρευτούν. Οι προγαμιαίες συμβουλές μπορούν να βοηθήσουν τα ζευγάρια να λύσουν τις διαφορές τους πριν το γάμο.
Ο Σύμβουλος γάμου όμως μπορεί να βοηθήσει και στην αντιμετώπιση πολλών ειδικών προβλημάτων όπως:

- προβλήματα συνεννόησης
- σεξουαλικές δυσκολίες
- Συγκρούσεις για την ανατροφή των παιδιών
- Προβλήματα σε μικτές οικογένειες.
- Κατάχρηση ουσιών
- Οικονομικά προβλήματα
- Θυμός
- Απιστία
- Διαζύγιο
- Ενδοοικογενειακή βία (Αν βέβαια φτάσετε στο σημείο να φοβάστε πρέπει άμεσα να καλέσετε την αστυνομία)

Πώς να επιλέξετε τον Σύμβουλο Γάμου.
Για να βρείτε ένα ειδικό σε θέματα γάμου πρώτα απ’ όλα ρωτήστε τους ανθρώπους του περιβάλλοντός σας. Ξεκινήστε με τους φίλους σας και συνεχίστε με τον οικογενειακό γιατρό σας. Κάποιοι ασφαλιστικοί φορείς μάλιστα έχουν συμβεβλημένους ειδικούς ψυχολόγους που ειδικεύονται στις σχέσεις. Τέλος αν έχετε ιδιωτική ασφάλεια ρωτήστε τον ασφαλιστή σας αν υπάρχει ανάλογη κάλυψη στο συμβόλαιό σας και ποιοι ειδικοί είναι συμβεβλημένοι.
Όταν επιλέξετε τον Σύμβουλο Γάμου μην διστάσετε
-  να κάνετε ερωτήσεις σχετικά με την γνώση, την πιστοποίηση και την εμπειρία του.
- Τα πρακτικά θέματα είναι επίσης σημαντικά. Όπως το που βρίσκεται το γραφείο του       ή αν μπορείτε να επικοινωνήσετε εύκολα μαζί του σε περίπτωση ανάγκης.
- Ρωτήστε για το πλάνο της θεραπείας. Πόση ώρα διαρκεί η κάθε συνεδρία, πόσο συχνά πρέπει να προγραμματίζονται και πόσες θα είναι συνολικά και τι γίνεται όταν μια συνεδρία αναβάλλεται.
- Ρωτήστε για το κόστος των συνεδριών, για τον τρόπο πληρωμής και για το αν είναι συμβεβλημένος με ασφαλιστικά ταμεία.
http://briefingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ